Студенти 2 курсу спеціальності 222 «Медицина» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в науково-практичному семінарі на базі Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗ України.

Захід був проведений у межах співпраці та підписання Меморандуму між Центром та Черкаським національним університетом за участі фахівців закладу Надії Сисоєнко, доцентки кафедри фундаментальної медицини та студентів ННЦ «Медичний інститут» на тему «Роль гігієнічного моніторингу факторів зовнішнього середовища в профілактиці інфекційних та неінфекційних хвороб серед населення».

Реалізація Меморандуму передбачає акумуляцію зусиль з метою сприяння обміну знань і дослідженнями у галузі медицини, розвитку системи громадського здоров’я та наукових ініціатив. Студенти мали змогу ознайомитись з робою Центру, зокрема в частині організації та здійснення епідеміологічного нагляду за інфекційними та неінфекційними захворюваннями, реагування на надзвичайні ситуації, організації та проведення лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності з метою оцінки ризиків для здоров’я та санітарно-епідемічного стану населення регіону та багато інших сфер діяльності. Водночас студенти продемонстрували свій рівень підготовки з профільних дисциплін.

Також у межах семінару майбутні медики ознайомилися із роботою лабораторій Центру, використанням даних санітарно-гігієнічних та мікробіологічних лабораторних досліджень якості та безпечності питної води, води водойм, ґрунту, атмосферного повітря тощо в практичній роботі.

ННЦ «Медичний інститут»