У межах реалізації освітньо-професійних програм спеціальності 014 «Середня освіта» (Історія) бакалаврського та магістерського ступенів для здобувачів вищої освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 17 травня 2023 року було прочитано гостьову лекцію.

Тема лекції: «Компетентнісний підхід в НУШ: як вчитель може сприяти розвитку особистості учня/учениці».

Запрошена лекторка – вчителька історії, спеціалістка вищої категорії, учителька-методистка, заслужений вчитель України, заступник директора з навчально-виховної роботи Городищенського економічного ліцею, випускниця ЧНУ Олена Бурлака.
У своєму виступі Олена Вікторівна зупинилась на аспектах компетентісного навчання історії в школі, його перевагах та викликах в інформаційному середовищі. Окремий акцент було приділено специфіці професійного зростання та саморозвитку сучасного вчителя історії. Висвітлені лекторкою питання викликали жваву дискусію в студентської аудиторії.

Наприкінці зустрічі Олена Вікторівна провела презентацію нового підручника з історії для 6 класу, який рекомендовано Міністерством освіти і науки України для НУШ (Історія України. Всесвітня історія : підручник для 6 класу закладів загальної середньої освіти / І. Щупак, О. Бурлака, Н. Власова, І. Піскарьова. Київ: «ОРІОН», 2023).

Кафедра археології та спеціальних галузей історичної науки