Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького до Міжнародного дня миру підготували відеокліп на відомий патріотичний хіт «Ми з України», яким висловили прагнення української молоді до миру.

— І побачать наші діти

Зелень київських каштанів,

Маріуполь буде жити,

Харків з попелу постане!

За село і місто кожне

Помстимося неодмінно,

Відсіч дати злу спроможні

Сини й доньки України!

— Упевнені учасники колективу «Voices». Вони від імені студентів Черкаського національного закликають весь світ допомогти відновити мир в Україні, яка потерпає від навали російських окупантів під час неспровокованої військової агресії в нашій країні.

Пропонуємо вам переглянути заклик до миру Вокальної студії «Voices» у відео.

 

Довідково:

Міжнаро́дний де́нь ми́ру (офіційними мовами ООН: англ. International Day of Peace, араб. اليوم العالمي للسلام‎, ісп. Día Internacional de la Paz, кит. 国际和平日, рос. Международный день мира, фр. Journée internationale de la paix) встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року. Початково відзначався в 3-й вівторок вересня; пізніше, резолюцією 55/282 від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день миру буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

У центральних установах Організації Об'єднаних Націй цей День щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. Дзвін Миру встановлений у західній частині саду, у дворі комплексу на газоні перед будівлею Секретаріату. Зазвичай о 10 год. 00 хв. за місцевим часом (14 год. 00 хв. по Гринвічу), Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй, перш ніж ударити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням і закликає народи всього світу задуматися на мить над значенням миру для всіх людей. Після хвилини мовчання Голова Ради Безпеки також виступає із заявою від імені членів Ради.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького