bgb
 
 
 
 
 

Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького перемогли в онлайн-турнірі з Колективних шахів.

Грали команди студентів Черкаського національного та Черкаського державного технологічного університетів.

Щоб взяти участь в онлайн-турнірі, всі бажаючі попередньо реєструвались на сайті. Гра проводилася на спеціальній платформі, яку розробили програмісти за схвалення Федерації шахів України. До організації гри долучилась і Студентська рада університету.

Як зазначає один із організаторів шахового турніру Олександр Кавун, основна мета створення проекту — популяризація шахів.

«Створюючи цей проект, ми мали на меті популяризувати гру серед молоді. Особливістю турніру є те що, у ньому бере участь колектив, а не лише 2 людини. Ми довели, що гра у шахи розвиває логічне мислення і водночас об’єднує», — зазначає Олександр.

У залі панувала напружена, проте дружня атмосфера. Суперники теж були достойні. Наприкінці онлайн-турніру у гравців і вболівальників перехопило подих в очікуванні. Звістку про перемогу зустріли з великою радістю.

Організатор оголосив 10 найбільш активних гравців, котрих автоматично визначила програма. Він наголосив, що на цьому турнір між студентами не закінчився, адже попереду на них чекає інтелектуальна гра зі студентами ЧДТУ, у якій розігруватимуть головний приз.

Учасникам вручили призи від розважальних закладів черкас: кафе «Гараж», «Coffeine», боулінг-клубу «Lucky-strike», VR ROOM «MEGA-REAL», катка «Метеор», клубу «Madheadshow».

«Особисто для мене було цікаво спробувати свої сили. Задоволений тим, що нам вдалося перемогти, проте команда ЧДТУ виявилася серйозним суперником», — ділиться своїми враженнями Віталій Яремчук, студент 1-го курсу ННІ УФСК.

Університет вітає переможців та висловлює подяку компанії MCLaut за технічну підтримку.

Уляна Цап, 2-А ННІ УФСК