Третьокурсниця Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Валентина Сенатор почала навчання за програмою Еразмус + у Вальядолідському університеті, Іспанія.  

Студентка навчально-наукового інституту іноземних мов Валентина Сенатор виграла грант на навчання протягом семестру (5 місяців) у межах проєкту з міжнародної кредитної мобільності Erasmus + KA 107 з університетом Вальядоліда, який розпочався у 2019 році. Навчання повністю фінансується програмою Еразмус+.

— Дуже рада, що у студентів та викладачів ННІ іноземних мов з'явилася можливість пройти стажування та навчання в одному з кращих закладів вищої освіти Іспанії — університеті Вальядоліда, — зазначає координаторка та ініціаторка проєкту, доцентка Наталія Сливка. — Це один із найстаріших ЗВО Іспанії, лідер з міжнародної мобільності та наукових досліджень. Вальядолідський університет розташований у мальовничому містечку Вальядолід, яке раніше було столицею Іспанії. Це осередок культурної спадщини Іспанії. Навчання у такому місті — просто задоволення, тому не дивно, що наші студенти зацікавилися такою можливістю. Семеро найкращих студентів взяли участь у конкурсі, який розпочався ще весною 2020 року. За результатами конкурсу перемогу отримала Валя Сенатор, чия кандидатура найбільше підійшла іспанському університету. У 2020 році ми виграли ще один проєкт з університетом Вальядоліда. Він буде тривати до 2023 року — тож маємо два діючих проєкти на сьогодні і ще більше можливостей для наших студентів та викладачів.

Ректор ЧНУ імені Б.Хмельницького Олександр Черевко відзначив важливість участі студентів та викладачів у таких проєктах.

— Навчання та стажування у європейських університетах за програмою Еразмус не тільки сприяє підвищенню кваліфікації, а й розширює культурні та соціальні зв'язки учасників. Як правило, учасники повертаються з новими знаннями, ідеями та безцінним досвідом. Тому ми підтримуємо викладачів, які працюють над подібними проєктами, і постійно заохочуємо наших колег та студентів брати участь у програмах стажування.

 

Центр зовнішніх і міжнародних зв’язків