Студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Валерія Єфименко, яка навчається за програмою  «Еразмус+» в іспанському університеті Вальядоліда, розповіла, як складала іспити за підсумками навчання:

— За моєю спиною не лише пальма, фонтан і чудова погода (майже лютий, а так тепло), але і чотири складених екзамени.

Здавати сесію в Іспанії видалось легше, аніж в Україні. Тут майже відсутні тривожність, нерви і напруження. Під час екзаменів не відчувалось навіть, що це екзамени. Просто та ж звичайна пара, просто працюєш самостійно. Можливо, резоном тому є менталітет самих іспанців. Вони дуже рідко панікують чи нервують. Більшість екзаменів проходило в письмовій формі: необхідно було писати тематичне есе. Єдине, за що особисто я боялась і переймалася, — це те, що не згадаю перекладу якогось необхідного слова, адже навіть можливість скористуватися словником була недоступна. Під час проведення екзаменів було суворо дотримано усі норми відносно ситуації з пандемією. Відповідальність іспанців щодо коронавірусу і превентивних заходів щодо його поширення є неймовірно високою. Результати деяких екзаменів уже відомі і я досить задоволена ними, але найкраще — це досвід, отриманий від навчання (і складання сесії в тому числі) у чудовому університеті Вальядолід.

Нагадаємо, У ННІ іноземних мов вже третій рік поспіль успішно реалізовують проєкт з міжнародної кредитної мобільності з іспанським університетом Вальядолід за програмою «Еразмус+». Зараз там навчається студентка 4 курсу Валерія Єфименко.

ННІ іноземних мов