Нещодавно в YouTube з'явився кавер пісні "Обійми" Святослава Вакарчука, яка сьогодні звучить як молитва за Україну. До цього проєкту долучилася і студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анастасія Конотоп.

Дівчина навчається на 3 курсі за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» в ННІ інформаційних та освітніх технологій. Анастасія закінчила музичну школу класу віолончелі та має власний інструмент, на якому й зіграла на відео.

— Ідею відео запропонував киянин Олег Навольнєв. Якось мені зателефонувала подруга і сказала, що йому якраз для цього проєкту не вистачає віолончелі, чи не хочу я взяти участь? Звісно я погодилась! Мені дуже сподобалося ідея про проблему війни, про любов материнську, батьківську, про цілющі обійми, про те, що кожного з наших хлопців вдома чекають, щоб обійняти! — зазначає студентка.

Згодом відео набрало понад 41 тисячу переглядів, чимало позитивних коментарів та репостів. Його опублікував на своєму каналі у YouTube і депутат Верховної Ради України восьмого скликання Антон Геращенко. Одним з тих, хто поширив покликання на своїй сторінці у фейсбуці був і куратор Анастасії, викладач кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Віталій Дідук:

— Проєкт дуже крутий і вражає до глибини душі. Він дуже тонко зачіпає наші глибинні переживання, тому я готовий зараз ділитися ними з усім світом. Одразу відправив відео нашим партнерам в штатах, які влаштовують благодійний аукціон дитячих малюнків з України, а зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу нашим військовим.

 

 

 Косменюк Аліна, студентка 3-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій