Студентка 4-В курсу ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Надія Шабаш перемогла в конкурсі есе «Immortal Shakespeare», який проходив на факультеті іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Захід присвятили творчості неперевершеного майстра слова — Вільяма Шекспіра. Цей захід всеукраїнського масштабу зібрав понад 50 учасників різних рівнів освіти, а саме школярів та студентів ЗВО, з різних куточків України, зокрема таких міст як: Черкаси, Вінниця, Полтава, Житомир, Ніжин, Івано-Франківськ, Бурштин, Тлумач, Тисмениця та Калуш. Головою журі був професор Університету Палацького (Оломоуц, Чехія) та Прикарпатського національного університету Девід Лівінгстоун.

Учасники конкурсу мали можливість вибрати тему есе, що відображала різні аспекти творчості Шекспіра: його внесок у світову літературу, актуальність та універсальність тем і проблем, запропонувати свої тлумачення та придумати оригінальну кінцівку обраних творів. Конкурс відбувався у двох номінаціях за віковими категоріями: серед учнів ліцеїв та студентів ЗВО України. Журі оцінювало роботи з урахуванням оригінальності підходу, глибини аналізу, літературної майстерності та здатності висловлювати власні думки та погляди.

Джерело: ПНУ ім. Василя Стефаника