Завдяки ініціативі Української Студентської Ліги студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь у зустрічі з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим та його заступником Михайлом Винницьким.

Зустріч відбулася у День студента. У ході розмови обговорили основні напрями поточної діяльності міністерства, питання виплати стипендій, на що у 2024 році збільшено фінансування на суму понад 500 млн грн, відновлення, ремонт і закупівлю обладнання та оснащення для закладів вищої та фахової передвищої освіти, на які передбачено майже чверть мільярда гривень, інклюзивне навчання, контрактну і бюджетну форми навчання, об'єднання університетів та їхню автономію, освітні траєкторії та суб'єктність студента.

— На мою думку, Міністру та його заступнику справді було важливо нас, студентів, почути. Зустріч тривала 3,5 год, слухали усіх і старалися дати вичерпну відповідь. Здалося, говорили так, як є. За це вдячні! Сьогодні й завтра — на нашій відповідальності, і вони будуть світлими, якщо ми разом докладемо зусиль, — наголосила виборний представник до студентської ради університету від ННІ іноземних мов Амєлія Хрєнова.

Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького