Сім’ям полеглих прикордонників, серед яких і випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Про це 
повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

Герої-прикордонники Денис Бучмінський, Богдан Остапенко та Дмитро Прохоров загинули захищаючи Україну від російських окупантів. Денису було 30, Богдану -26, Дмитру -24 роки.

Богдан Остапенко народився 13 лютого 1996 року в місті Черкаси.

Навчався в Першій міській гімназії, після — здобув вищу освіту за спеціальністю «Економіка підприємства», закінчивши Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Працював менеджером у магазині спортивного та туристичного спорядження. На початку повномасштабного вторгнення Богдан хотів піти на захист Батьківщини добровольцем, тому декілька разів самостійно звертався до територіального центру комплектування. Хлопця відправляли додому, але згодом йому прийшла повістка і він, як справжній патріот, вступив до лав Державної прикордонної служби України.

Підрозділ, в якому військовослужбовці проходили службу, постійно зазнавав артилерійсько-мінометних та авіаційних обстрілів. Попри це особовому складу зведеного загону відділу прикордонної служби вдавалось утримувати зайняті позиції. Хлопці неодноразово брали участь в боях при спробах наступальних дій противника та відбитті озброєних нападів.

На жаль, зв'язок з прикордонниками було втрачено внаслідок масованого обстрілу противником в районі н.п. Солодке Донецької області. Старший солдат Денис Бучмінський та старший солдат Богдан Остапенко загинули, залишаючись до останнього вірними Військовій присязі та Українському народові.

Указом Президента України від 17 березня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старшого солдата Богдана Остапенка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Нагороду отримав брат Героя Володимир Остапенко. Світла пам’ять воїну, сил і мужності рідним пережити втрату, перемоги Україні!

 

Джерело: Державна прикордонна служба України