Доктор історичних наук, проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Сергій Корновенко отримав грант Президента України для здійснення наукових досліджень на 2019 рік. Відповідне розпорядження №241/2019-рпвід 6 серпня 2019 року оприлюднено на сайті глави держави.

Глава Української держави Володимир Зеленський призначив гранти Президента України для здійснення наукових досліджень на 2019 рік 20 докторам наук, найстаршому з яких 46, а наймолодшому 36 років.

Загалом на конкурс для здобуття грантів Президента України подалися 95 кандидатів. За його результатами й було відібрано 20 найкращих проектів науковців, які отримають фінансування власних наукових досліджень.

Сергій Корновенко досліджує тему «Національне державотворення періоду Української революції 1917-1921 рр.: селянські республіки».

— У всі часи прогрес рухає наука, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко. — Сергій Корновенко як проректор опікується наукою в університеті. Він і сам веде активну дослідницьку діяльність. Вітаємо колегу та бажаємо йому подальших успіхів і наукових здобутків на благо alma mater!

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького