Про те, чим живе університет, про його історію, сьогодення і досягнення розповів першокурсникам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ректор Олександр Черевко.

Передовсім він подякував студентам за вибір закладу вищої освіти:

— Ви не пошкодуєте, адже навчатиметесь у кращому закладі освіти Черкащини. Про це свідчать наші рейтинги і здобутки. Ми зробимо все, щоб ваші студентські роки були яскравими і незабутніми.

Перша лекція ректора  має назву «ЧНУ: 550 днів повномасштабної російсько-української війни» і розповідає, чим жила університетська спільнота після початку збройної агресії рф.

Олександр Черевко розповів про те, що в університеті змінилися пріоритети роботи:

— Перше питання, яке поставив  собі колектив ЧНУ у лютому 2022 року — що ми робимо для Збройних сил України, для перемоги. За 550 днів російсько-української війни університет на різних благодійних заходах зібрав близько двох мільйонів  гривень — на спорядження, автомобілі, старлінки, генератори, дальноміри, прилади нічного бачення та інші потреби вояків. Відправляли їм гуманітарні вантажі. Складно підрахувати, скільки кілометрів маскувальних сіток сплетено, скільки зібрано і передано ліків, необхідних речей, скільки проведено благодійних акцій і марафонів.

Крім допомоги Збройним силам України, університет дбає про безпеку учасників освітнього процесу.

— В умовах війни наша безпека — ще один пріоритет у діяльності. У навчальних корпусах та гуртожитках ми облаштували укриття, придбані генератори. На території Студентського містечка функціює університетський пункт незламності, — наголосив Олександр Черевко.

Він розповів також про модернізацію освіти, сучасні освітні технології, міжнародну діяльність, матеріальну базу університету, умови проживання у гуртожитках, волонтерську і громадську діяльність, про розвиток студентського спорту, творчі та соціальні проєкти.

Окремо зупинився на роботі органів студентського самоврядування, зазначивши, що це справжня школа лідерства й ефективна форма впливу студентства на прийняття рішень.

— Ми працюємо для вас і задля ПЕРЕМОГИ! Тож використайте всі освітні, наукові та ресурсні можливості університету для самореалізації! Будьте впевненими у своїх силах!  Допомагайте ЗСУ, беріть участь у благодійних та волонтерських заходах! Відповідально ставтесь до своєї безпеки! Вірте в себе та в Україну! — підсумував Олександр Володимирович.

Під час зустрічі студенти ННІ іноземних мов, психологічного факультету і факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем отримали відповіді на питання, які їх цікавили.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького