bgb
 
 
 
 
 

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, Івано-Франківський національний медичний університет та ТОВ «Основа Реабілітація» співпрацюватимуть задля інтеграції ветеранів війни в цивільне життя та з метою підготовки відповідних фахівців.  

Результатом робочої поїздки ректора ЧНУ Олександра Черевка до Івано-Франківщини стала низка партнерських угод. У сучасному діагностичному, лікувальному та реабілітаційному центрі Resort Medical Park, директором якого є Олександр Ліщина, Олександр Володимирович ознайомився з сучасними методами реабілітації військовослужбовців, з умовами стажування й практики представників університету, провів зустріч із ректором ІФНМУ Романом Яцишиним.

— Спільно працюємо над реалізацією урядової постанови №104, присвяченої інтеграції в цивільне життя ветеранів війни засобами освіти, спорту та реабілітації.

З цією метою підписали тристоронню угоду між Черкаським національним університетом, Івано-Франківським національним медичним університетом, ТОВ «Основа Реабілітація». Домовилися з ректором ІФНМУ Романом Яцишиним та директором ТОВ «Основа Реабілітація» Олександром Ліщиною про розвиток кадрового потенціалу і науково-практичної складової в галузі реабілітаційних технологій та ментального здоров’я.

Співпраця з колегами з Івано-Франківська спрямована ще й на академічну мобільність, спільні освітні та наукові проєкти.

Під час робочого візиту ознайомився з матеріально-технічною базою сучасного діагностичного, лікувального та реабілітаційного центру Resort Medical Park (Буковель) та уклав угоду з директором Олександром Ліщиною про дуальну освіту. У медичному центрі вже проходять виробничу практику, стажуються або й працюють наші студенти.

Новітні технології, висококваліфіковані спеціалісти й науково-практична діяльність Resort Medical Park покращать послуги для військовослужбовців і водночас підвищать якість освіти фахівців, яких ми готуємо для оздоровчих, медичних установ України.

Як інформують в Івано-Франківському національному медичному університеті, співпраця між ЗВО є надзвичайно важливою, оскільки вона сприяє обміну знаннями, ресурсами та досвідом, стимулює інноваційні дослідження, розширює можливості для студентів і викладачів, а також підвищує якість освіти. Спільні проєкти, програми обміну та конференції стимулюють глобальний розвиток науки та зміцнення академічних зв’язків.для університетів-партнерів. Особливу увагу було приділено можливостям співпраці на базі реабілітаційного центру.

«Упевнені, що це стане початком плідної співпраці, спрямованої на розвиток університетів та покращення медичної допомоги в цілому», — підсумовують на сайті закладу.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/rektor-u-bukoveli.html#sigProIde983a3d1ca

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького