До ювілею Григорія Сковороди у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького стартував проєкт «Цитуємо Сковороду».

Ректор, члени вченої ради, студентський актив і всі охочі розповідають, якими афоризмами Григорія Савича послуговуються в житті.  

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років від дня народження видатного українського мислителя, письменника і педагога Григорія Савича Сковороди (1722-1794).

Його доля тісно пов’язана з Черкащиною. У 1753-1759 роках він жив, працював і творив у с. Каврай на Золотоніщині, тут почав плекати свою знамениту збірку віршів «Сад божественних пісень», написав низку відомих поезій, зокрема й вірш «De Libertate» («Про свободу»). Саме в Кавраї, за оцінками вчених, Григорій Сковорода формував свої філософські та педагогічні погляди.

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького разом з усією Україною вшановують видатного українця. Заходи з відзначення 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди охоплять всі сфери університетського життя. 

А в проєкті «Цитуємо Сковороду» представники університетської громади наводять слова філософа, які відгукуються їм особисто.

Отож — Григорія Сковороду цитує ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко:

 

Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького