Серед активних учасників подій неформальної освіти, які в сучасних реаліях дають можливість науковцям удосконалювати компетентності та сприяють професійному розвитку — докторка економічних наук, професорка кафедри менеджменту та економічної безпеки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Наталія Зачосова.

Спекотним та насиченим подіями стало літо 2022 року і на освітньому та науковому фронтах. Численні просвітницькі та навчальні заходи, ініційовані різними закладами вищої освіти, громадськими організаціями та науковими спільнотами, дали змогу молодим і досвідченим вченим здобути нові знання, отримати необхідні у мінливих умовах сьогодення навички та розвинути актуальні компетентності.

З-поміж тем, з якими  пані Наталії вдалося ознайомитися в межах освітніх тренінгів, вебінарів та семінарів, про що свідчать відповідні сертифікати, — «Інформаційна безпека педагогічного працівника», «Розвиток Soft Skills для реалізації потенціалу молодих вчених», «Інституційна культура академічної доброчесності: національний досвід та кращі практики Європейського союзу» та інші. Основними беззаперечними перевагами відвіданих наукових «івентів» науковиця називає: зручний час проведення, дистанційний формат, який дозволяє дотримуватись усіх правил особистої безпеки, можливість комунікації з однодумцями та розвиток нових партнерських зв’язків для подальшої роботи над спільними науковими та освітніми проєктами.

— Пошук можливостей для особистого розвитку та самовдосконалення навіть у складні та тривожні часи — завдання кожного, хто вважає своїм пріоритетом збереження людського капіталу та наполегливу працю для відновлення та розвитку України у майбутньому. Активні науковці — це перспектива нашої Батьківщини, — наголосила Наталія Зачосова.

Слава Україні, Героям Слава!

Кафедра менеджменту та економічної безпеки