Начальниця відділу ювенальної юстиції прокуратури Черкаської області Валентина Колчіна провела превентивну зустріч із першокурсниками Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

У межах лекторію студенти отримали вичерпну інформацію щодо прав дітей, профілактики підліткових правопорушень, про поняття «недоторканність особи», «дисциплінарні діяння» та інші. Тема зустрічі є беззаперечно важливою для сучасної молоді

— Порушення дітьми правил поведінки часто відбуваються через незнання законів. Але всі ми знаємо, що незнання законів не звільняє від відповідальності, — наголосила Валентина Миколаївна.

Вона розповіла, що для неповнолітніх осіб, які потрапили у складні життєві обставини, є можливість звернутися до спеціалістів, які стоять на варті захисту прав дітей.

У м.Черкаси це служба у справах дітей Черкаської міської ради. У кожній територіальній громаді також створені органи опіки, у компетенції яких — саме ці питання.

Атмосфера зустрічі та відкритість лекторки сприяли формату «запитання – відповідь», де студенти мали змогу обговорити проблематику правопорушень неповнолітніх.

Наталія Скакун, заступник директора ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва