Для всіх першокурсників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочався навчальний рік.

Темою першої у їхньому житті лекції стала «Україна у боротьбі за незалежність, державність, свободу».

ННІ економіки і права

 

Прочитали її люди, відомі своєю активною громадянською і патріотичною позицією не лише в університеті, а й в області: ректор Олександр Черевко, науковці ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Віталій Масненко, Юрій Присяжнюк, Наталія Земзюліна, Владислав Боєчко, Костянтин Івангородський, Лариса Синявська, Оксана Мазур, Андрій Касян.

ННІ інформаційних та освітніх технологій

 

ННІ української філології та соціальних комунікацій запросили на першу лекцію військовослужбовців — Олега Тимошенка, підполковника, заступника начальника Черкаського об'єднаного міського територіального центру комплектації та соціальної підтримки і Віталія Коваля, військовослужбовця ЗСУ, заступника начальника штабу оборони області.

 

ННІ української філології та соціальних комунікацій

 

Перед першокурсниками ННІ міжнародних відносин, історії та філософії виступила не лише директорка інституту, професорка Наталія Земзюліна, а й старшокурсники — майбутні історики.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

 

Для першокурсників ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва  доцентка Наталя Степанова провела усний журнал на тему «Моя Батьківщина. Люблю її. Крапка».

Додатком до інформаційного блоку став музичний дарунок української пісні від гурту «Серця трьох». 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва 

 

Усі директори інститутів і декани факультетів долучилися, разом зі студентами переглянули короткий відеофільм «Історія України на пальцях», послухали лекторів та взяли участь в обговоренні.

ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я

 

Студенти дізналися і по сьогодення університету, в якому навчатимуться, про те, як університетська спільнота наближає перемогу: воює, волонтерить, надає писхологічну допомогу, соціальний супровід студентів-військовослужбовців та вразливих категорій студентів, проводить дослідницьку, просвітницьку, національно-патріотичну роботу, підтримує тих, хто постраждав від бойових дій тощо. Ось і нині всі збирають кошти на автомобіль для випускників-воїнів ЗСУ.  

ННІ природничих та аграрних наук та ННЦ «Медичний інститут»


— «Україна у боротьбі за незалежність, державність, свободу» — з такої лекції розпочалося навчання у всіх першокурсників Черкаського національного університету. Про нашу древню і новітню історію, яка розпочалася не одне тисячоліття тому, розповіли студентам всіх спеціальностей.

Факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем

 

Моя розмова зі студентами ННІ економіки і права торкнулася не лише історичного виміру, а й світоглядного, цивілізаційного вибору України упродовж ХХ та на початку ХХІ століття, її одвічної боротьби за свободу і незалежність. У цьому контексті очевидною стає і ціль повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це не лише зазіхання за нашу землю, ресурси, а  й боротьба за наше  коріння, якого в самої російської імперії нема і без якого вона є недодержавою.

Психологічний факультет

Вдячний молоді за вибір, який вона зробила, вступивши до Черкаського національного. Ми з нашими першокурсниками на початку шляху – до їхнього професійного зростання, до нашої перемоги! Тож у добру путь! — зазначив ректор.

ННІ іноземних мов 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького