Представники Ліги студентів Асоціації правників України розповіли про свою діяльність студентам-правникам провідних ЗВО Черкас. Зустріч відбулася в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Ліга студентів Асоціації правників України — це молодіжна організація, що вже понад десять років функціонує в Україні. Метою Ліги студентів АПУ є виведення на юридичний ринок справжніх молодих фахівців у сфері права, котрі вибрали свою професію не тільки розумом, а й серцем.

Членами Ліги студентів АПУ є близько 3000 молодих людей із 100 вишів України.

Організація реалізує соціальні програми, проводить правоосвітні заходи, екологічні та благодійні акції, надає правову допомогу населенню. Участь у цих проектах засвідчується відповідними сертифікатами АПУ, які є додатковим плюсом при працевлаштуванні випускників правничих спеціальностей.

Нині в Черкасах активізувалася діяльність осередку АПУ. Опікується ним студент ННІ економіки і права Максим Орел.

—   Ліга — це ніби сім’я. Куди б ви не приїхали, в якому куточку України ви б не були — вас завжди радісно приймають! Сприймають ваші погляди, пишаються вашими досягненнями та цінують вашу думку! Саме в Лізі студентів АПУ це дійсно можливо. Навіть якщо ви ще не член Ліги, а лише відвідали зустріч чи презентацію — ви вже частина нашої сім’ї і ми вам завжди раді, — зазначив координатор Північноукраїнського регіону АПУ Олег Мусій.

Заступник голови Ліги студентів Олександр Артьомов, менеджерка з корпоративного розвитку Яна Кота та менеджерка соціальних проектів Маргарита Кінах проінформували про те, що Ліга студентів АПУ пропонує студентам. Організація проводить тематичні школи, тренінги, майстер-класи, де кожен зможе послухати практикуючих фахівців тієї галузі права, яка цікавить найбільше. Також кожен студент має змогу спробувати власні сили та розвинути практичні навички, взявши участь у турнірах та змаганнях. Окрім цього, на справді найкращих чекають пропозиції стажування та працевлаштування від партнерів організації.

Довідково: Ключові заходи, які проводить Ліга студентів АПУ це: «Legal HR Fair», «League UBA Trip» (у 2018-2019 рр. — м. Будапешт-Відень), «Plain English for Lawyers», «Всеукраїнський кейс-чемпіонат», «Всеукраїнська школа з ІТ та Інтернет-права», «Всеукраїнська школа з права інтелектуальної власності», «Всеукраїнська школа з кримінального права та процесу», «Школа майбутнього парламентаря» та «IP Moot Court».

Окрім навчання учасників, Ліга реалізує благодійні та екологічні проекти: вони жертвують кошти в притулки для тварин та дитячі будинки, підтримують рух за переробку відходів і екологічно чисту продукцію.

Аби стати членом Ліги студентів АПУ, потрібно зареєструватися на їхньому сайті та сплатити членський внесок, а згодом отримати вітальний пакет з сертифікатом та фірмових значком.

 Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького