Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко у складі делегації Спілки ректорів закладів вищої освіти України взяв участь у Польсько-українському форумі ректорів, який відбувся у Варшаві (Республіка Польща). Делегацію очолив голова Спілки ректорів України Петро Куліков. 

Форум ректорів на базі Варшавській Політехніці — це підсумковий захід проєкту «Польсько-українська співпраця представницьких організацій ректорів задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти». Його було реалізовано Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі та Спілкою ректорів закладів вищої освіти України за фінансової підтримки Міністерства освіти і науки Польщі та під патронатом Міністерства освіти і науки України.

Досвід, отриманий під час реалізації Проєкту (2018-2021 рр.), є вагомим внеском у польсько-українське співробітництво ректорських об’єднань, забезпечує розвиток академічної співпраці на рівні закладів вищої освіти обох країн та сприяє ефективності реформування вищої освіти України.

Усе це відображено у монографії, виданій за результатами досліджень та заходів, проведених у рамках проєкту, і презентованій на форумі.

Важливою частиною перебування делегації в Польщі стало підписання Додатку 2 до Тристоронньої угоди про співпрацю та партнерство між Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі, Спілкою ректорів закладів вищої освіти України і Фундацією польських ректорів.

За програмою перебування делегації ректорів України у Варшаві відбувся також ознайомлювальний візит до Варшавського природничого університету SGGW.

— Підписана у ході зустрічі угода відкриває нові можливості для взаємодії у сфері вищої освіти та для продовження нашої інтеграції у загальноєвропейський освітній і науковий простір. А це й навчальні візити та семінари для викладачів, студентів, і тренінги для керівництва університету, і спільні наукові дослідження.

Дякую організаторам  заходу – голові Спілки ректорів України Петру Кулікову та Президенту Фундації польських ректорів Єжи Возніцькому. Інформативним було спілкування з польськими колегами  з Варшавської Політехніки  і  Варшавського університету природничих наук. Переконаний, що попереду — нові партнерські проєкти, — зазначив Олександр Черевко.

Джерело: Спілка ректорів закладів вищої освіти України