Полк «Азов» Національної гвардії України наразі тимчасово очолює майор Микита Надточій, випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про це йдеться на сайті Радіо Свобода, кореспондентам якого ексклюзивно повідомили у штабі спеціального загону. Офіційний наказ про кадрові рішення має з’явитися згодом.

Микита, на позивний «Раз-два», загалом служить на фронті вже вісім років. З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував у Маріуполі. Наприкінці березня у боях за місто отримав важкі поранення, та став одним із перших військових, евакуйованих звідти на ґвинтокрилі:

— Коли командир (Денис Прокопенко — ред.) сказав, що мені потрібно вилітати, я взяв з нього обіцянку, що він організує доставку мене, як тільки зможу повернутися до строю, назад на «Азовсталь»​. Але я розумію, що на той момент він інакше сказати не міг, тому що потрібно було, щоб я виїхав. Я б, напевно, вчинив так само й зі своїми підлеглими, — розповів Надточій.

За його словами, керівництво полком йому згодом передав саме Прокопенко, написавши повідомлення наступного змісту: «​Як будеш готовий стати до строю, зв’язуєшся з тими й тими людьми, приїжджаєш і береш командування у свої руки. До моменту повернення мене (Прокопенка — ред.)», — зауважує майор.

Наразі бійці «Азову» продовжують виконувати бойові завдання на різних напрямках фронту.

Кореспондент Радіо Свобода Тарас Левченко днями зустрівся із Микитою Надточієм недалеко від лінії фронту та розпитав про деталі тієї спецоперації та ще про низку маріупольських. А також — чи розглядали там українські військові інакші варіанти, аніж вихід із «Азовсталі» на непідконтрольну українському урядові територію? Та у яких умовах їм доводилося тримати оборону міста?

Пропонуємо вам переглянути перше публічне інтерв’ю т.в.о. командира полку «Азов» НГУ у відео.    

                         

Джерело:  Радіо Свобода