Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко відвідав виставку художниці Тетяни Черевань. Презентація нового проекту мисткині «Проблеми в раю» відбулася в Галереї народного мистецтва України в Черкасах.

— Я є давнім шанувальником творчості майстрині, замовляв багато робіт Тетяни Черевань. Ми співпрацювали з художницею над спільним проектом — календарем. Я знаходжусь тут, аби не тільки отримати естетичне задоволення від експозиції картин, а й для того, щоб підтримати свою студентку. Адже Черкаський національний допомагає своїм учням у всіх починаннях. Ми пишаємося, що маємо таку студентку, довкола якої вималювалася вже окрема школа послідовників, — зазначив Олександр Володимирович.

Виставка черкаської художниці про «біль, радість, хвилювання до Всесвіту», вона зображає почуття людей, гендерні стосунки, «особливих» дітей та сучасні проблеми людства. Особливим авторським стилем створена одна з картин на виставці — «Антропоцен. Епоха людей». Мисткиня виконала картину на екологічну тему зі сміття, яке збирала на подвір'ї біля свого дому та знаходила на дні Дніпра. Цим Тетяна Черевань доводить, що творити можна будь-де і будь із чого, якщо ти знаходишся в шаленому творчому ритмі.

Детальніше в сюжеті ТРК «ВІККА»:

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького