bgb
 
 
 
 
 

Завершився 19-й навчальний рік заочних математичних Студій для школярів «Я і моя математика», яку проводять Лабораторія математичної освіти ЧНУ та кафедра математики та МНМ Черкаського неаціонального університету імені Богдана Хмельницького.

Студії створені для учнів 5-11 класів і працюють, починаючи з 2005 року. Мають на меті удосконалення математичної освіти школярів, розширення форм і часових меж математичної діяльності учнів на шкільному рівні, сприяння особистісному становленню й розвиткові учнів.

За навчальний рік у Студіях учні виконали п’ять Комплексних контрольних завдань (ККЗ) — у листопаді, грудні, лютому, березні, квітні, — за навчальним матеріалом курсу математики відповідного класу.

Кожне ККЗ містить 4 розділи: «Повторюю», «Тренуюсь», «Перевіряю інших», «Перевіряю себе». Зміст завдань спрямовано на відтворення, реконструювання та комплексне застосування набутих знань, навичок і вмінь у нових, незвичних умовах.

Студії передбачають дві форми участі — індивідуальний учасник і група «Дует». Кожному індивідуальному учаснику і кожній групі «Дует» привласнюється шифр, який повідомляється учням під час реєстрації.

Проміжні та підсумкові результати оприлюднюються на сайті Студій. Конфіденційність інформації щодо персональних даних учасників гарантується.

У 2023/2024 н.р. у роботі Студій взяли участь учні з різних куточків України, зокрема 230 індивідуальних учасників і 50 груп «Дует».

Підсумки роботи Студій презентовано на сайті Студій.

ННІ інформаційних та освітніх технрологій