Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького занурився в новорічну магію Гаррі Поттера. Відкриття святкової ялинки «черкаського Гогвартса» відшуміло динамічним вальсом у стилі юного чарівника Гаррі, новорічними піснями, теплими побажаннями й дзвінким сміхом гостей.

Святковий захід розпочався з вітального слова ректора університету Олександра Черевка:

— Рік, що минає, був для Черкаського національного університету багатим на досягнення. Ми зросли якісно і кількісно. Провели успішну вступну кампанію. Поліпшили свої рейтингові позиції практично за всіма показниками. Увійшли в престижний рейтинг світових університетів з 10-ою позицією в Україні. 6 наших науковців та 13 студентів отримують стипендії Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України.

Увесь колектив Черкаського національного, а це понад 7 тисяч тих, хто навчається і працює, доклав багато зусиль, аби зустрічати новий рік з гарними результатами. Ми розвиваємо інститут післядипломної освіти та курсової підготовки, інститут міжнародної освіти, медичний інститут, кафедру військової підготовки, відкриваємо нові лабораторії, ліцензуємо нові спеціальності та освітні програми. Поліпшуємо матеріально-технічну базу, лабораторний фонд. Ремонтуємо аудиторії, оновлюємо фасади наших навчальних корпусів, відкрили спортивний майданчик, завершуємо будівництво 4 навчального корпусу.

Цими та багатьма іншими досягненнями ми завдячуємо нашій талановитій молоді і особливо науковцям, які є рушійною силою і в науці, і в освіті, і в усіх прогресивних напрямах діяльності університету.

Наш університетський колектив не стоїть осторонь викликів сьогодення й активно надає посильну допомогу всім, хто її потребує. У ці дні студентська молодь зініціювала низку благодійних заходів, що продовжаться у новорічні і різдвяні свята.

Вірю, що дух Різдва Святого завітає і до кожної вашої домівки, у наші гуртожитки і в студентські аудиторії. Допоможе здати сесію, додасть радості і великим, і малим! Головне — вірити, працювати, бути впевненим у собі, друзях та завтрашньому дні. Вітаю з Новим роком і Різдвом Христовим!

Про найпотаємніші бажання та плани на 2020 новий рік студентів, викладачів, працівників ЧНУ розповів капелюх найвідомішого чарівника Годрика Грифіндора. Учасники святкового дійства «почули думки» про те, які надії вони плекають, як планують святкувати та що нове хочуть запровадити.

Гості дійства почули й слова привітання від символу прийдешнього року — білого Щура. А також насолодилися побажаннями Святого Миколая, помічники якого роздали дорослим і малим солодкі подарунки.

На заході були присутні чарівні інститути й факультети нашого «черкаського Гогвартса»:

—   Економікос-Праваріус: єдиний інститут, у якому студенти не навчаються, а інвестують в себе.

—   Десятріон: інститут, у якому навчають заклинань людяності, ввічливості та обізнаності для малечі.

—   Крейнгліфран: єдиний інститут, у якому відрізняють акцент Грифіндора від Слізеріна, лише про це подумавши.

—   Спортікус: інститут, у якому, крім футболу, баскетболу, легкої атлетики, автоматом зараховують іспит за стометрівки на мітлі.

—   Нейчендор: інститут, у якому із зиготи начакловують студентів-бюджетників.

—   Філкомдор: тут студенти поставлять вас на місце, якщо ви неправильно поставите наголос.

—   Істфакіус: інститут, де з легкістю можуть пояснити зародження та розвиток філософського каменю.

—   Інфотехнікус: інститут, у якому Воландефізікус, Піфагорікус та Гаррі Косінус ввійшли в історію «черкаського Гогвартса» як заслужені маги України.

—   Психіндор: факультет, де немає чарівних паличок, але є сила магічних капелюхів, яка впливає на свідомість людей.

—   Орден ФОТІУСа: факультет, у якому за допомогою клавіш можуть начаклувати не лише дракона, а й інстаграм.

Завдяки представникам «чарівних факультетів» з магічним приладдям святкова ялинка ЧНУ засяяла найяскравішим вогником поміж відблисків бенгальських іскорок. А пісні Марії Собко «Новий рік» та гурту «АВВА» «Happy New Year» у виконанні колективу «Мелодія» лише додали новорічно-різдвяної атмосфери.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького