З метою поглиблення співпраці між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та виробничим підприємством в галузі сільського господарства нещодавно відбулася зустріч представників ННІ природничих та аграрних наук та ТОВ «ДСВ-Україна» (Селекційно-насіннєва компанія ДСВ).

ТОВ «ДСВ-Україна» — це насіннєва компанія, яке є дочірньою структурою провідної німецької селекційної компанії Deutsche Saatveredelung AG (DSV).

У зустрічі взяли участь завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Ілюха, заступник директора з наукової роботи та гарант спеціальності 201 «Агрономія» Олександр Коробко та професор кафедри біології, екології та агротехнологій Володимир Білоножко. Компанію ТОВ «ДСВ-Україна» представляли керівник відділу селекції та сортовипробувань Ігор Гаро, науковий співробітник із селекції та генетики сільськогосподарських культур Інна Ракул та агроном-асистент селекції ріпаку Іван Мунтян.

Представники ТОВ «ДСВ-Україна» розповіли про свої останні розробки та досягнення у галузі селекції та сортовипробувань. Вони також вислухали думки та пропозиції вчених університету щодо подальшого розвитку проєктів. Під час зустрічі було обговорено перспективи поданої співпраці щодо спільних наукових досліджень, проведення на базі підприємства навчальних занять практики для студентів спеціальності 201 Агрономія.
Учасники зустрічі погодилися на тому, що співпраця між Університетом та виробничим підприємством є дуже важливою для розвитку сільського господарства в Україні та сприятиме покращенню якості та кількості виробленої продукції. Під час зустрічі було обговорено подальші перспективи співпраці між установами.

 ННІ природничих та аграрних наук