bgb
 
 
 
 
 

Студенти та викладачі ННІ історії і філософії провели благодійний ярмарок «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом». Ярмарок розпочав Благодійний марафон, який стартував у кінці осені в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Представники навчально-наукового інституту історії та філософії збирають кошти на подарунки до Дня Святого Миколая для дітей із Черкаського обласного центру дитячої онкології та гематології.

Вироби, які виставили на продаж, виготовляли власноруч разом із викладачами та батьками.

Ярмарок ми проводимо не вперше. Онкохворі діти пишуть листи, що б вони хотіли отримати в подарунок. Кошти на виконання дитячих бажань заробляємо на ярмарку, залучаємо спонсорів, — зізнається організатор ярмарку, доцент Марина Захарченко. На ярмарку були представлені виготовлені власними руками студентів новорічні іграшки та обереги. Бажаючі долучитися до благородної справи мали змогу також купити випічку та солодощі.

Серед перших відвідувачів — ректор та проректори університету.

Ректор Олександр Черевко нагадав, що у листопаді-грудні в ЧНУ триває Благодійний марафон. Університетська громада збирає речі для АТОвців, кошти для вихованців Будинку дитини, готують концерти та вистави для недужих діток, передають гостинці в школу імені Богдана Хмельницького в Лисичанськ. «Доброчинність стала гарною традицією в ЧНУ», — зазначив ректор.

Ярмарок не залишив байдужими викладачів і студентів. Вони з радістю купували солодощі та новорічні дрібнички.

«Я теж купую сувеніри. Вважаю, що не варто шкодувати коштів на благодійність. Я й сам брав участь у підготовці до ярмарку, виготовляв листівки», — зізнається студент-третьокурсник навчально-наукового інституту історії та філософії Олексій Шандра.

«Іграшки та обереги для ярмарку виготовляли студенти та викладачі під керівництвом студентки 4 курсу Юлії Городнюк. Вона надихає нас. Випічку та солодощі готували викладачі інституту Вікторія Кірєєва та Лариса Лисиця», — розповідає Марина Захарченко.

Наступним етапом буде купівля подарунків для дітей. А 18 грудня організатори акції відвідають онкодиспансер, вручать маленьким пацієнтам онкогематологічного центру подарунки та покажуть виставу.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького