У психологічному факультеті ЧНУ ім. Б. Хмельницького пройшла навчально-ознайомлювальна практика.

У межах стажування студенти відвідують різноманітні організації, спілкуються із фахівцями на зустрічах тощо.

Студенти спеціальності «Психологія» відвідали підрозділ ДСНС України у Черкаській області. Вони познайомилися із психологом ДСНС, підполковником цивільного захисту Лесею Коротяєвою. Студенти дізналися більше про специфіку роботи психолога цивільного захисту, зокрема, форми і методи роботи, супровід професійної діяльності рятувальників та психологічну допомогу населенню у надзвичайних ситуаціях.

«Ґрунтовно, цікаво і професійно ми ознайомилися з напрямами роботи психолога у кризових ситуаціях», — зазначають студенти.

Зустріч студентів із психологом «Інклюзивно-ресурсного центру» Людмилою Бобух відбулася у межах практики. Під час заходу було представлено особливості роботи психолога в інклюзивному центрі та його роль в організації інклюзивного навчання.

Зустріч із практичним психологом Людмилою Бондаревською відбулася 8 квітня. На заході спікер розкрила особливості роботи із дорослими та дітьми.

Першокурсники поспілкувалися зі старшим психологом ВПЗ УКЗ ГУНП в Черкаській області, майором поліції Наталією Гавриш.

Продовжилася практика зустріччю студентів із практичним психологом Черкаського обласного госпіталю ветеранів війни Аліною Павлюківською. Студенти ознайомилися зі специфікою, методами та особливостями роботи фахівця.

Зустріч студентів із засновницею «Центру медичної допомоги», лікарем-психіатром, кандидатом психологічних наук, професором Міжнародної Академії Тверезості Надією Бурмакою пройшла згодом. На події було представлено особливості роботи психолога із людьми, які страждають на залежності. У цілому було надано багато цікавого та корисного матеріалу.

Зустріч студентів із дитячим та сімейним психологом Інною Фільківською відбулася нещодавно. Психологиня працює в фонді розвитку підприємництва «Twój StartUP» та проживає у місті Гданьск, де має власну практику.

Спікерка розповіла про особливості психологічної практики у Польщі та можливості самореалізації емігранта.

Психологічний факультет