Віолетта Томаз, студенка 3 курсу спеціальності 035 «Філологія (Мова і література (німецька, англійська))» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поділилася враженнями від перебування в Польщі.

Віолетта навчалася в Поморському університеті в Слупську (Польща) за програмою академічної мобільності.

— Поморський університет у Слупську — це чудова можливість спробувати себе у новій навчальній атмосфері та набути досвіду, — розповіла студентка ННІ іноземних мов. — Я дізналася не тільки про ментальну різницю між поляками та українцями, які, до речі, виявилися досить схожими, а й глибше пізнала їхню систему здобуття освіти.

Освітня діяльність у Поморському університеті провадиться на високому рівні, викладачі завжди готові допомогти та підказати. Набуття інтернаціонального досвіду гарантоване — адже тут навчаються ще студенти з Японії, Грузії, Туреччини, Румунії і Казахстану.

Окрім академічних пар, Поморський університет організовує велику кількість заходів та зустрічей із професіоналами. Навчаючись на німецькій філології, я мала можливість поїхати в навчальну подорож до Бад Кісінгену в Німеччину.

Ми з групою здобували знання з уст німецьких лекторів доктора Віри Шнайдер, Густава Біндера та інших.

Також відвідала атмосферні різдвяні ярмарки та замок Вартбург у Айзенасі, у стінах якого перекладав Біблію Мартін Лютер.

Місто Слупськ, у якому я зараз навчаюся, знаходиться за 20 кілометрів від Балтійського моря. Тому на вихідних можна ще й прогулятися набережною. Крім цього, я часто подорожую мальовничими містами Польщі, відвідую музеї, виставки та насолоджуюсь архітектурою старих міст. Я надзвичайно задоволена програмою мобільності та дякую Черкаському національному університету за надану можливість навчатися за кордоном.

— Кафедра німецької філології дякує Поморському університету та сподівається на подальшу плідну співпрацю, — зазначає завідувачка кафедри Леся Овсієнко.

 

Кафедра німецької філології