Нещодавно у стінах Верховної Ради України відбулось урочисте вручення Премій Верховної Ради України молодим ученим за 2019 рік.

Постановою Верховної Ради України від 2 грудня 2020 року №1043-ІХ «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2019 рік» присуджено 30 премій 63-м молодим ученим. Їхні монографії були представлені в стінах Парламенту України.

10 листопада, до Всесвітнього дня науки, Голова Парламенту України Руслан Стефанчук вручив премії молодим ученим. Серед лауреатів — науковці ННІ природничих та аграрних наук: Гліб Баришніков та Наталія Карауш-Кармазін.

Матеріали досліджень, що подавалися на конкурс — це серія наукових праць з об'єднаною тематикою «Моделювання функціональних органічних емітерів та їх застосування в конструкції високоефективних світловипромінюючих діодів», до якої увійшли 37 опублікованих у співавторстві наукових статей, які індексуються в наукометричній базі даних Scopus, 1 монографія та 18 тез доповідей за період 2014–2018 рр.. Вони були присвячені квантово-хімічному моделюванню електронної будови та фізико-хімічних властивостей функціональних органічних емітерів (похідних карбазолу, гетеро[8]циркуленів та металорганічних комплексів Cu(I) і Zn(II) тощо) з їх подальшою апробацією в конструкції високоефективних органічних світловипромінюючих діодів.

Щиро вітаємо Гліба Баришнікова та Наталію Карауш-Кармазін із високою нагородою та бажаємо нових здобутків у науковій діяльності!

ННІ природничих та аграрних наук