У розвиток українсько-канадської співпраці з університетом Томпсон Ріверс (м. Камлупс, Канада) та Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького підписано Меморандум про взаєморозуміння для академічної співпраці.

Відбулося це 22 липня у Черкаському національному. Ректор ЧНУ Олександр Черевко зустрівся з професором факультету освіти і соціальної роботи університету Томпсон Ріверс Олександром Кондрашовим.

Олександр Кондрашов — випускник Львівської політехніки, який навчався в магістратурі й докторантурі в Канаді і вже понад 10 років викладає там соціальну роботу.

Науковців ЧНУ, зокрема ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва та Центру зовнішніх і міжнародних зв’язків, поєднує з ним багаторічна співпраця.

Олександр Кондрашов неодноразово читав лекції та проводив семінари для українських колег за допомогою скайп-зв’язку. Започатковано було ряд спільних проектів, зокрема, конференції, міні-гранти для студентів тощо.

Канадський науковець українського походження прибув у Черкаси вже вдруге. Цього разу — для підписання Меморандуму та обговорення напрямів співробітництва між університетами. Зокрема, передбачається науково-дослідна робота, участь у спільних проектах і програмах, можливість академічного обміну студентів та викладачів, проходження практики, навчання студентів за програмою подвійного диплома.

— Інтернаціоналізація освіти та пошук нових форм міжнародного співробітництва сприяють утвердженню нашого університету в європейському освітньому просторі, — зазначає Олександр Черевко. — Тому цей напрям для нас є пріоритетним. Думаю, у нас є точки дотику із канадськими колегами. Це підтверджує і канадська сторона, яка ініціює низку проектів. Переконаний, це принесе користь і нашим студентам, і нашим науковцям.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького