Продовжує популяризувати спостереження за птахами та любов до природи серед черкасців та гостей міста в межах  доброчинного проєкту «Сила історії» директор ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, орнітолог  Максим Гаврилюк.

Так, минулими вихідними науковець під час просвітницької екскурсії у міському парку поділився знаннями про птахів міста та долучився до збору коштів для ЗСУ. Учасники пізнавальної мандрівки вчилися розрізняти птахів, які живуть в межах міста, знайомилися з їхніми особливостями та способом життя.

— Хто рано встає, той бачить 16 видів птахів у парку. Більшість із нас так Сосновим бором ще не гуляли! — прокоментували захід організатори екскурсійного проєкту на сторінці спільноти у соціальній мережі Facebook, — Сьогодні Максим Гаврилюк навчив нас слухати й розрізняти птахів, а також розповів про комах. Було пізнавально та цікаво. 

У результаті вдалося зібрати 1400 грн на потреби наших захисників. 

Бердвочінг, або спостереження за птахами, є поширеним видом активного відпочинку в країнах Західної Європи та Північної Америки. Поступово цей вид діяльності набирає популярності й в Україні.  Своїми спостереженнями за птахами Максим Никандрович ділиться  на власному  Ютуб-каналі

Пропонуємо до перегляду відео Максима Гаврилюка про повзика (Sitta europaea), яке буде пізнавальне  всім, хто цікавиться темою птахів,  де можна  дізнатися, як за зовнішнім виглядом можна відрізнити дупло, зайняте повзиком; побачити, чим він вигодовує своїх пташенят та як він пробує заселяти міста.