Відбулося чергове засідання вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Розпочали роботу з приємного — вручення атестатів професорів і доцентів.

З цією важливою для науковців та для університету подією ректор Олександр Черевко привітав професорку Юлію Чистовську та доцентку Оксану Подолян.

Також привітання з ювілеєм отримала і голова студентської ради університету Євгенія Лядецька.

На вченій раді розглянули актуальні питання та ухвалили низку важливих рішень.

Зокрема, заслухали доповіді першого проректора Василя Мойсієнка та начальника навчально-методичного відділу Людмили Смалиус про заходи щодо удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти університету відповідно до завдань сталого інноваційного розвитку суспільства.

— В університеті активно впроваджуються нові підходи до підготовки науково-педагогічних кадрів. Зокрема в ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва готують відповідні методичні розробки, вносять зміни в підготовку науково-педагогічних працівників за результатами співпраці з роботодавцями. Актуальним є проведення курсів підвищення кваліфікації для викладачів, які не мають педагогічної освіти, — зазначив Василь Мойсієнко.

Про стан і перспективи розвитку фізичної культури в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького та роботу спортивного клубу «Богдан» доповів директор ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Леонід Нечипоренко. На початку його виступу присутні вшанували хвилиною мовчання п’ятьох випускників інституту, які віддали своє життя в боротьбі з російським агресором та всіх загиблих захисників України.

— Результативність індивідуальних та командних виступів наших студентів у змаганнях різних рівнів підтверджують якість підготовки спортсменів в університеті та рівень фізкультурно-масової роботи. Зараз в університеті навчаються 18 студентів-чемпіонів і призерів міжнародних змагань, 78 студентів-чемпіонів і призерів всеукраїнських змагань, — наголосив Леонід Нечипоренко.

Також на засіданні вченої ради затвердили навчальні плани зі спеціальностей (освітніх програм), за якими здійснюватиметься підготовка здобувачів вищої освіти ступенів «молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр» денної та заочної форм навчання, які будуть зараховані у 2023 році.

У ході засідання було вирішено низку інших важливих завдань.

Внесли зміни до складу редакційної колегії збірника наукових праць Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія «Педагогічні науки».

Перезатвердили Положення про Науково-дослідний центр вивчення пам’яток археології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Затвердили навчальні плани та ОНП здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії. Утворили разові спеціалізовані вчені ради в Черкаському національному університеті для захисту дисертацій, рекомендували до друку наукові та навчально-методичні праці, а також вирішили інші актуальні питання.