Кафедра початкової освіти на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела майстер-клас «Інноваційні технології у підготовці майбутнього вчителя початкової школи» для студентів Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу імені Т. Г. Шевченка.

На початку заходу з вітальним словом до студентів коледжу звернуся директор інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, професор Тимофій Десятов.

В.о. завідувача кафедри початкової освіти, професорка Тетяна Зорочкіна ознайомила студентів з освітньо-професійними програмами підготовки здобувачів освіти ОС «бакалавр».

Заступник директора з навчальної роботи, доцентка Валентина Мовчан розповіла про умови вступу до Черкаського національного.

Для участі у майстер-класі студентів об’єднали у групи за локаціями. На першій локації «Технології дослідницької діяльності у процесі вивчення інтегрованого курсу «ЯДС» майстер-клас проводили доцентка кафедри початкової освіти Тетяна Нінова та студенти-магістранти. Про «Метод Хібукі-терапії у роботі з дітьми, які постраждали від війни» на другій локації розповіла арт-терапевтка, дитяча психологиня ГО «Десяте квітня» Вероніка Русалова. Більше про «Цифрові освітні технології та Інтернет-сервіси в початковій школі» на третій локації допомагали дізнатися під час майстер-класу викладачі кафедри Дарина Здір і Лілія Підмогильна, а також студентка 4-ПО Аліна Федоренко.

Зокрема, учасники ознайомилися з платформами для розробки цифрових дидактичних матеріалів, інтернет-ресурсами для створення опитувань і тестувань, сервісами на базі штучного інтелекту, технологіями віртуальної та доповненої реальності. Студенти коледжу генерували з допомогою ШІ та відгадували ландшафти, які відповідають сюжетам казок, проходили опитування в «Kahoot!», розглядали можливості застосування підручників з віртуальною та доповненою реальністю «FAST AR» на уроках у початковій школі.

Студентка 4 курсу спеціальності 013 «Початкова освіта» Федоренко Аліна продемонструвала діяльність студентської онлайн-платформи «INNOVATOR HUB» та разом з учасниками майстер-класу оживляли намальовані власноруч зображення.

У другій частині заходу студенти та викладачі поділилися думками та враженнями від майстер-класів, окреслили перспективи щодо подальших зустрічей.

Своїми враженнями від навчання у Черкаському національному поділилася випускниця коледжу, а наразі студентка 4 курсу спеціальності 013 «Початкова освіта» Анна Спіян.

На завершення в.о. завідувача кафедри початкової освіти Тетяна Зорочкіна вручила студентам сертифікати учасників майстер-класу.

Колектив кафедри щиро дякує за співпрацю директору Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу імені Т.Г. Шевченка Людмилі Семененко, викладачці Тетяні Шевчун, соціальному педагогу Наталії Щербині та студентам коледжу за участь у майстер-класі.

Кафедра початкової освіти