Лекцію з цифрової грамотності для науково-педагогічних працівників та студентів кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела викладачка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Захід відбувся в межах  співпраці кафедри дошкільної освіти та кафедри педагогіки початкової освіти, а  також з метою реалізації мобільності у викладанні навчальних дисциплін Спікерка, Олена Будник — директорка Центру інноваційних освітніх технологій «PNU Ecosystem»,  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, тренер Нової української школи, фахівець з педагогічної інноватики та електронного навчання.
Сьогодні важливим питанням забезпечення якісної освіти в сучасних умовах розвитку цифрових технологій є визначення напрямів модернізації освітньої сфери. Цифрова трансформація освіти відкриває широкі перспективи для підвищення ефективності освітнього процесу та поглиблення професійності педагогів.Під час лекції розглянули питання цифрової трансформації освіти, проаналізували словник цифрових термінів, ознайомилися зі Стандартом цифрової компетентності сучасного вчителя, схарактеризували основні форми онлайн-комунікацій, узагальнили негативні сторони використання ІКТ в освітньому процесі.
Окремим питанням лекції розглянули інноваційний метод подання інформації — QR-код. Цінною стала інформація щодо практичного використання QR-кодів у різних сферах життєдіяльності та в освітній сфері зокрема. В процесі спілкування Олена Богданівна ознайомила присутніх з додатками для зчитування, генерування різних видів QR-кодів та методами їхнього використання в освітньому процесі.
Колектив кафедри дошкільної освіти та здобувачі вищої освіти спеціальності 012 «Дошкільна освіта» щиро вдячні Олені Богданівні за  конструктивну лекцію. Подібні заходи дозволяють бути в тренді, бути компетентними в інноваціях сучасної освіти.
Кафедра дошкільної освіти