bgb
 
 
 
 
 

14 листопада для вчителів біології Городищенського району в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького було проведено науково-методичний семінар. Учителі на чолі з методистом природничих наук районного кабінету відділу освіти Городищенської РДА Олександром Бабичем ознайомилися з матеріально-технічною базою та організацією освітнього процесу навчально-наукового інституту природничих наук.

Директор інституту Максим Гаврилюк розповів про особливості вступної кампанії 2019 року та діяльність інституту щодо підготовки вчителів. Викладачами ННІ природничих наук було проведено майстер-класи з методики викладання біологічних дисциплін. Доцент Сергій Дерій провів майстер-клас щодо методичних аспектів викладання молекулярної біології та генетики в школі. Доцент Ірина Шмиголь ознайомила з методикою демонстрації дослідів із білками, а доцент Наталія Назаренко розповіла про нові відкриття в галузі біотехнології та можливість їх використання в навчальному процесі.

У ході дискусії вчителі шкіл та викладачі університету торкнулися питань модернізації підготовки вчителів-біологів для нової української школи, мотивації учнів до вивчення природничих дисциплін. За результатами науково-методичного семінару визначено шляхи подальшої співпраці між ННІ природничих наук та вчителями Городищенського району.

ННІ природничих наук