У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася виставка наукових і творчих робіт студентів та викладачів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Захід проведений у межах відзначення 10-річчя заснування ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва.

На виставці продемонстровані зразки декоративно-прикладного мистецтва, живопису, кераміки, вироби з паперу і пластику. Серед авторів — заслужені художники України: Іван Фізер та Віктор Афонін, народний художник України Іван Бондар, інші викладачі, а також студенти ЧНУ. Як зазначає викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Дар’я Соколенко, організатори мали на меті продемонструвати творчий потенціал студентів і викладачів.

­У межах практики студенти також створили й представили арт-об’єкт, що символізує кафедру. Він поєднує в собі фірмовий стиль та шрифти і фактично є окремим витвором мистецтва.

З-поміж робіт є й зразки монументального мистецтва. Викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Олександр Костогриз представив фрагмент проекту монументально-декоративного панно. За словами автора, витвір може стати оздобленням до майбутнього туристично-розважального комплексу в місті Шпола.

Виставка експонувалася в навчальних корпусах університету протягом двох днів. З нею ознайомилися і члени Наглядової ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з головою Наглядової ради, почесним професором ЧНУ Віктором Ющенком. Третій Президент України відзначив низку робіт, а також зробив світлини проекту монументально-декоративного панно.

Під враженням від робіт залишилась і студентка навчального-наукового інституту іноземних мов Анастасія Безродна:

— Це чудово, що у нас в університеті є такі знані й талановиті люди. Завдяки таким виставкам ми також можемо доторкнутись до прекрасного і дізнатися про найталановитіших викладачів та студентів ЧНУ.

Артем Новіков, студент 1-PR ННІ УФСК

Фото: Руслан Крижанівський , студент 2-Р курсу ННІ УФСК