На ім’я ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка надійшов лист-подяка від Міністерства освіти і науки України та Українського центру оцінювання якості освіти.

Зокрема заступник Міністра освіти і науки України Михайло Вінницький висловлює вдячність ректору та колективу ЧНУ за те, що в цей непростий час знаходять в собі сили якісно реалізовувати щоденні надскладні завдання функціювання системи освіти під час війни.

«Другий рік наша країна в надскладних умовах боротьби із зовнішнім ворогом робить усе можливе, щоб засадничі права українських громадян були забезпечені, зокрема й право на здобуття вищої освіти, — йдеться у листі. — З цією метою в неймовірно стислі терміни в Україні було створено й запущено унікальну систему вступних випробувань з використанням комп’ютерної техніки. Надзвичайно важливим елементом цієї системи є тимчасові екзаменаційні центри, де всі вступники під керівництвом фахового персоналу мають змогу в рівних умовах пройти тестування.

Відповідні центри у 2023 році було утворено на базі понад 700 вітчизняних закладів освіти, серед яких був і Черкаський національний університет. Саме завдяки всебічній підтримці та ефективній роботі працівників ЧНУ в ролі персоналу тимчасового екзаменаційного центру цьогорічні вступники змогли пройти тестування.

Бажаю продовжувати виконувати свою високу місію, всупереч складним обставинам, а також креативності й натхнення для втілення всіх творчих задумів, які сприятимуть підвищенню якості вітчизняної освіти. Упевнені, що завдяки єдності, гармонійній співпраці ми переможемо, бо сила Української держави це синергійно помножена сила кожного її громадянина й кожної її установи чи організації!» 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького