У Міжнародний день студентів університетська спільнота поспілкувалася з новообраною студентською радою Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк представила активістам усіх, із ким вони співпрацюватимуть і вирішуватимуть життєво важливі питання: ректора, проректорів, директорів інститутів та деканів факультетів, керівників структурних підрозділів. Адже університет — це як велика родина, в якій усі проблеми вирішуються спільно.

Студактиву  вручили посвідчення представників студентського самоврядування.

Їх привітав ректор Олександр Черевко:

— На жаль, наша молодь не з книг і фільмів знає, що таке війна. 19 студентів захищають Україну зі зброєю в руках, у  210  нині  на фронті батьки. Понад сто студентів були вимушені залишити свої домівки. Попри це, студентство вірить у перемогу і наближає її. Волонтерить, збирає кошти на ЗСУ, підтримує притулки для тварин, веде цифрову війну, співає й малює, проводить просвітницьку роботу. При цьому досягає успіхів у навчанні, перемагає в інтелектуальних конкурсах. І надихає нас!

Я щиро вам бажаю реалізувати себе у своїй країні! І щоб на нашу землю прийшов мир! А все, необхідне для щастя, ви створите самі — для цього є таланти, освіта і бажання! Слава Україні!

Напутні слова їм сказав і голова профспілкового комітету ЧНУ Ігор Погрібний:

— Бажаю вам бути успішними в житті! І те, що вас обрали до органів студентського самоврядування — є першим кроком до успіху. Залучайте до активності своїх друзів і знайомих. Бо не можна життя спостерігати збоку, треба бути учасником процесу!

Голова студентської ради університету Євгенія Лядецька розповіла про свою зустріч зі студентськими активами Черкащини за участі начальника Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Там вона прозвітувала про те, як у ЧНУ тримають стрій та працюють на перемогу.

 

Не випадково, що перші кроки, які студенти намітили, спрямовані на перемогу. Голова студради психологічного факультету Максим Дубін запропонував відгукнутися на заклик Міністерства охорони здоров’я та стати донорами крові для поранених бійців.

А студрадівці ННІ іноземних мов Амелія Хренова і Анастасія Максименко запросили всіх відзначити свято плетінням маскувальних сіток.

Ректор Олександр Черевко:

— Студентство Черкаського національного університету відзначає своє свято не концертами та розвагами, а плетінням сіток для фронту та донорством крові для поранених бійців.

Ми всі не просто познайомилися сьогодні з ними. Ми побачили їх по-новому, відчули, як їхнє завзяття і енергія руйнують імперії і долають будь-які перешкоди!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького