Мільйон дерев за один день планує висадити 100 країн світу 10 квітня. Сьогодні до всесвітньої акції «Озеленення планети» долучився і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Керівництво освітнього закладу, його студенти, викладачі і працівники ушляхетнили територію понад сотнею кущів самшиту. У заході також взяла участь регіональна представниця благодійного фонду «Озеленення України» Наталія Щербініна.

Із вступним словом розпочав захід перший проректор Василь Мойсієнко:

— Ми уклали угоду про співпрацю із БФ «Озеленення України». У межах цієї співпраці допоможемо озеленити державу, й зокрема Черкаси.

Завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Спрягайло розповів активістам, як правильно висаджувати дерева, аби вони прижилися:

— Краса врятує світ, але для цього треба, що ця краса змогла вирости. Найпоширеніша помилка — лити воду в посадкову яму, це не треба робити. Алгоритм дій такий: поміщаємо кущ у яму так, щоб коренева шийка була на рівні з ґрунтом, втрамбовуємо, робимо лунку і вже потім заливаємо її водою.

Голова первинної профспілкової організації ЧНУ Ігор Погрібний додав:
— Не забуваймо мати хороший настрій і щиру душу при висадженні самшиту — і тоді точно кожна рослина приживеться.

На думку студентів, акція є дуже актуальною, тому вони з радістю долучилися до активності:

— Зважаючи на екологічну ситуацію на планеті, озеленення є важливим для всього світу, адже рослини, «легені Землі», забезпечують нас свіжим повітрям, — зазначив студент ННІ природничих та аграрних наук Ярослав Кулик.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького