Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького розвиває співпрацю із місцевими громадами. 7-8 жовтня 2023 року спільно із Ржищівською міською територіальною громадою та Екологічною дослідницькою станцією «Глибокі Балики» було проведено спільні заходи з популяризації вивчення та охорони птахів.

З цією метою орнітолог, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк завітав до м. Ржищева. У перший день науковець провів майстер-клас з виготовлення штучних гніздівель для птахів. Мешканці громади дізнались від Максима Гаврилюка про методи приваблювання птахів та необхідність збереження біорізноманіття. Разом зі своїми дітьми вони долучились до виготовлення синичників та шпаківень, які будуть розвішані на території громади.

На другий день заходу Максим Гаврилюк презентував науково-популярну доповідь про міграцію птахів, після якої учасники заходу мали орнітологічну екскурсію. Під керівництвом орнітолога усі охочі вчилися розпізнавати птахів у природі. У ході екскурсії берегом річки Леглич вдалося побачити 10 видів птахів.

Загалом протягом двох днів у заходах взяли участь понад 40 осіб. Представники місцевої громади дякували організаторам за цікавий та змістовний захід.

ННІ природничих та аграрних наук