Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького традиційно долучилася до організації Третього Черкаського книжкового фестивалю.

Студенти проводили декілька творчих майстер-класів для відвідувачів. Третьокурсниці Юлія Вдовик, Анастасія Соколова, Юлія Банах, Ганна Какауліна, Катерина Кононенко, Ярослава Ясинська під керівництвом викладача кафедри Дар’ї Соколенко провели майстер-класи з петриківського розпису листівок, створення закладинок з секретами та з розпису на старому пергаменті «Листівка з фестивалю».

Упродовж трьох фестивальних днів студенти та викладачі кафедри також брали активну участь у дискусіях і тематичних виступах. У презентації книги «65 українських шедеврів» від мистецтвознавиці Діани Клочко разом із директоркою Черкаського обласного художнього музею Ольгою Гладун брала участь і студентка ЧНУ, знана українська художниця Тетяна Черевань.

Старший викладач кафедри Федір Гонца разом із науковим співробітником Черкаського обласного краєзнавчого музею Сергієм Ганницьким та студентом навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ, автором проекту «На районі», журналістом «Громадського телебачення» Олексієм Шандрою взяв участь у дискусії «Нова архітектура Черкас: мейкап чи тотальна пластика?», присвяченій проблемі збереження старої архітектури міста.

За словами студентів-учасників, для молодого дизайнера та художника дуже важливо побачити шляхи реалізації свого потенціалу, оглянути художній, естетичний рівень сучасних видань. Участь у проведенні майстер-класів дає змогу передати свій художній досвід дітям та дорослим, отримати задоволення від спілкування та застосувати набуті педагогічні навички. 

 

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва