Традиційними для четвертокурсників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького є зустрічі з учителями-практиками, новаторами, які діляться методиками викладання в Новій українській школі. Так, учергове студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії побували на майстер-класі в  Черкаській гімназії № 9 та отримали практичні навички напередодні виробничої практики в школі.

Своїм досвідом поділилися вчителі історії Черкаcької гімназії № 9, випускники історичного факультету Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 1998 та 2007 років — Ірина Завіновська та Андрій Стецюк.  Вони є вчителями вищої категорії, а також учасниками творчої групи вчителів міста щодо впровадження інформаційних та комунікативних технологій на уроках історії. Це приклад справжніх сучасних педагогів. Окрім основних, суто професійних вмінь, оволоділи інтерактивними методиками викладання історії (освітні платформи «Kahoot», «learningApps», «Quizizz»), Андрій Стецюк пройшов міжнародне стажування в Ізраїлі (міжнародний центр вивчення Голокосту — Яд Вашем). Також є членом журі олімпіад з історії різних рівнів, керівником Дебатного гімназійного клубу «Cosa Nostra».

Проведений майстер-клас був цікавим та інформативним. Варто зазначити, що вчителі повсякчас застосовують у своїй роботі новітні засоби та технології: проектор, ноутбук, інтерактивну дошку, інтерактивну панель. Остання — новинка цього року. За допомогою цих засобів можна не лише зацікавити та зосередити увагу учнів на певній темі, а й сформувати вміння та навички, які є універсальними для процесу навчання. Запропонована ними методика проведення самостійних робіт, тестувань за допомогою різноманітних інтернет ресурсів, гаджетів є доступною для шкіл всіх рівнів.

Студенти змогли оцінити переваги мультиплікаційних технологій в роботі з дітьми. Сайти «learningApps.org» та «Quizizz» є справжніми помічниками вчителя і можуть знадобитися не лише в підготовці до уроку та проходженні практики, але, можливо, будуть корисними для реалізації молодих людей в обраній професії.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії