Журнал «Сенсори і Актуатори. Хімія», віднесений до першого квартилю (Q1) всесвітньо відомого видавництва «Elsevier», опублікував статтю науковців Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — професора Бориса Мінаєва та аспіранта Олександра Панченка.

Дослідження присвячене розробці чутливих зондів для кількісного та органолептичного виявлення кисню на основі індукованого посилення фосфоресценції при кімнатній температурі похідних триазатруксену та фенотіазину.

Це не перша стаття науковців ННІ природничих та аграрних наук у видавництвах такого рівня. Наукові праці професора Бориса Мінаєва опубліковані в збірниках із високими показниками імпакт-фактора та користуються науковою затребуваністю серед світової спільноти. Спільна наукова стаття професора Бориса Мінаєва, доцента Гліба Баришнікова, доцентки Валентини Мінаєвої, наукової співробітниці Наталії Карауш-Кармазін, аспіранта Олександра Панченка, присвячена молекулам черкасіту, має найбільшу кількість переглядів на платформі наукового журналу «Комп'ютерної і теоретичної хімії» (видавництва «Elsevier»). Черкасіт, його структура та властивості були передбачені зазначеними вище науковцями ще задовго до синтезу, у 2014 році, на основі квантовохімічних розрахунків.

Публікаційна активність науковців сприяє зростанню цитованості. Професор Борис Мінаєв має один із найвищих h-індексів (43) за наукометричною базою даних Scopus в Україні. Також на початку жовтня 2022 року кількість цитувань Бориса Мінаєва за наукометричною базою Google Scholar перетнула рубіж у 10 000.

— Борис Мінаєв та його учні сприяють популяризації української науки в світі. Вітаю з вагомими досягненнями та бажаю нових здобутків, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Відділ аспірантури