Випускники нашої alma mater (1979-1984 роки) із Республіки Казахстан щиро вболівають за Україну та співчувають українцям через те, що вони опинилися в зоні бойових дій.

Вони надіслали звернення зі словами підтримки до навчального закладу, де провели щасливі студентські роки.

«Доброго дня, студенти та співробітники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького! Доброго дня, Україно! Ми, випускники ЧДПІ 1984 року, стурбовані подіями, що розгорнулися в Україні.

Що зі світом відбувається? Що у світі відбувається... Пережили атаку коронавірусу. Два роки "відсиджувалися", відмовляючись від спілкування та від зустрічей. Тепер, коли життя почало налагоджуватись, нові випробування. Війна: Росія проти України! — йдеться в листі. — ...Пам'ятаю Україну і з повагою ставлюся до українців. За п'ять років навчання у Черкасах ми з однокурсницями об’їздили всю братську республіку, пізнали вдачу та мову цього народу, оцінили кухню та пісні українські! Нікого з нас не образили, ніхто з нас брутального слова не почув, навпаки, ми здобули якісну освіту саме в Україні.

Де ми тільки не побували? Київ, Одеса, Сімферополь, Євпаторія, Ужгород, Львів, Харків, Умань, Кам'янка, Канів — пушкінські місця, музеї — середня Павлиська школа, де працював О.Сухомлинський, школа-колонія, де працював О.Макаренко, сільгоспроботи у селі Москаленки... Я Куляш, Джаміля, Роза, Гульжамал, Назіра, Анаркуль, Зліха з Південно-Казахстанської області, Гульсара, Заулім, Гульбібі, Жаркінай, Рита, Гульнар, Фаріда, Марія, Роза, Райхан з Актюбінської, Світлана, Валя, Сауле, Рабі Балим, Жаміга із Гур'євської, Сергій із Алмати. За майже сорок років після закінчення інституту когось ми втратили з уваги, а хтось покинув нас. Добрим словом ми згадуємо про нашого викладача-куратора Пугача Людмилу Дмитрівну і бажаємо їй здоров'я, довголіття. Викладачі Кур'янова В.А., Яценко Н.Т., Пресняков О.П., Марковський Н.А., Матвєєва М.М. Леденьов В.Г., поджужжя Благово — В.А. та В.А.! Низький вам уклін! Нехай війна закінчиться якнайшвидше! Миру тобі, Україно! Квітни та процвітай, як раніше!

«Черкаси — юність ніжна моя!» — співали ми! Шлемо палкий привіт рідному місту!

2022 рік, 28 лютого. Республіка Казахстан. Місто Шимкент