bgb
 
 
 
 
 

6 грудня, у день Збройних Сил України, студенти кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького отримали посвідчення.

Розпочалися урочистості зі вшанування загиблих за волю України, до пам’ятника яких у центрі Черкас майбутні офіцери понесли квіти.

А в цей час ректор університету Олександр Черевко звернувся до присутніх:

— Невипадково ми вручаємо вам посвідчення студентів кафедри  військової підготовки саме сьогодні. Коли Росія порушила умови Будапештського мирного договору і розпочала збройний конфлікт в Україні, стало зрозуміло, що Україна потребує сильної армії. Зараз наша держава  має армію, озброєння і потребує кваліфікованих військових. Саме тому в Черкаському національному розпочато підготовку офіцерів запасу, створено кафедру військової підготовки, яка відзначає нині першу річницю.

Олександр Володимирович переконаний, що студенти кафедри військової підготовки — це люди, які всім подають приклад. Їхнє рішення опанувати військову спеціальність заслуговує на повагу, без їхньої участі в Черкасах не проходить жодний захід військово-патріотичного спрямування. Саме за таку активну життєву позицію, а також за успішне виконання планів навчальної та бойової підготовки ректор вручив студентам ІІ курсу військової кафедри подяки.

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/kafedra.html#sigProIda83434795a

Ті ж, хто ще тільки почав опановувати військову спеціальність, отримали посвідчення студентів кафедри військової підготовки.

Благословив їх на святу справу захисту Вітчизни військовий капелан, настоятель  Церкви Святих Рівноапостольних Кирила і Мефодія УПЦ КП отець Володимир.

Внесок ЧНУ в розвиток Збройних Сил України відзначили і керівники області. 5 грудня на загальнообласних урочистостях із нагоди Дня Збройних Сил України слова вдячності на адресу керівництва та студентів університету прозвучали і у вітанні заступника голови Черкаської обласної ради Вадима Гайовича, і у виступі Черкаського обласного військового комісара Євгена Курбета. А начальнику відділу озброєння, військового майна та техніки кафедри  військової підготовки, захиснику Донецького аеропорту Євгенію Івку військовий комісар вручив відзнаку Президента України «За участь в АТО».

  

View the embedded image gallery online at:
https://cdu.edu.ua/news/kafedra.html#sigProId2f20c976b6

Відео телеканалу «Рось»

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького