Черкаський кікбоксер Іван Осіян виборов срібну медаль у розділі К-1 у ваговій категорії до 71 кг на чемпіонаті Європейських університетських ігор.

Спортсмен-вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» Іван Осіян зараз є студентом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Його тренує Сергій Тутик. Для сайту ТАБЛО ЧЕРКАСИ Іван розповів, як вдалося завоювати нагороду.

— Розкажіть, як потрапили у кікбоксинг?

— Протягом 12 років займався Кудо (який є всестильовим боєм). У 2019 році вирішив спробувати себе на змаганнях із кікбоксингу, тобто це 3-ій рік, як я виступаю в цій дисципліні. Мені 18 років.

— Які досягнення вже маєте?

— Я — кандидат у майстри спорту з кікбоксингу, кандидат у майстри спорту з військово-спортивного двоборства (рукопашний бій + стрільба з пневматичної гвинтівки), а також чемпіон та призер всеукраїнських змагань із кікбоксингу, кудо та військово-спортивного двоборства.

— Як готувалися до Європейських університетських ігор?

— Відібрався на змагання за декілька днів до війни, тобто я не знав, чи взагалі буде можливість брати в них участь. Але за  2 місяці до змагань мені повідомили про те, що все у силі. Підготовка пройшла не без проблем. Було досить складно знайти спаринг-партнерів, які в даний час могли допомогти мені з підготовкою. Тому часто моєму тренеру доводилося виконувати роль спаринг-партнера.

— Це Ваші перші змагання такого ґатунку?

— Так. Я вперше поїхав на змагання такого рівня.

— Що ця медаль для Вас означає?

— Для мене ця медаль — початок довгого і цілеспрямованого шляху до найвищих досягнень.

— Чи складно було?

— Так. Але підготовка була успішною. Фізично було нескладно, а от морально — для мене це було складне випробування, з яким у фінальному бою я не впорався.

— Яка Ваша найбільша мрія?

— Моя найбільша мрія… Якщо говорити про цей момент, то я хочу, щоб чимшвидше закінчилася війна нашою перемогою і всі, хто захищає нашу країну, повернулися здоровими до власних домівок. А все інше — буде вже потім…

Джерело: ТАБЛО ЧЕРКАСИ