Ілона Трофімова прийшла у веслування на байдарках і каноє ще вісім років тому. Сьогодні вона студентка 3 курсу ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, має спортивне звання «Майстер спорту України», призерка численних змагань та чемпіонатів різних рівнів.

Під час Чемпіонату України серед юніорів та молоді до 23 років (IV ранг) та Чемпіонату України (ІІІ ранг), які напередодні проходили в Умані спортсменка здобула 9 медалей.

Де черпає натхнення для перемог і які плани має на майбутнє, ми поцікавилися в Ілони Трофімової.

— Я вже напевно до цього звикла, це як стиль життя, без спорту не можу, результатів багато, ціль виконана — отримано «Майстра спорту України», але все одно продовжую займатися веслуванням, — розповідає Ілона.

— Розкажіть про 9 медалей, які було отримано нещодавно?

— Відбулося два чемпіонати України підряд в місті Умань: з 28 серпня по 1 вересня й з 2 до 6 вересня. Перший чемпіонат був молодіжний, там ми взяли п'ять медалей. Наступний чемпіонат був серед дорослих, де ми вибороли чотири медалі.

— Які емоції охоплюють при таких потужних результатах?

— Це вже стало традиційним і звичним — щороку отримувати призові місця. Прикро тільки, що на другий день змагань я зірвала плече. Тому настрій був не таким радісним.

— Які спортивні плани на майбутнє?

— Спочатку лікуватиму плече, але потім повернусь до тренувань до початку нового сезону навесні. Але планую надалі більш поглиблено вивчати сферу реабілітації.

— Хто вас найбільше підтримує в спорті?

— Дідусь з бабусею — це головна моя підтримка. Друзі, батьки. І, звичайно ж, тренери, Олексій Іванов та Ольга Шарова. Вони надихають, допомагають і мотивують.

— Поділіться приємними спогадами.

— Під час змагань об'їздила всю країну, відвідала різні міста, познайомилася з багатьма спортсменами. Побувала закордоном в Угорщині, Будапешті.

— Що б ви побажали спортсменам-початківцям?

— Головне для спортсмена — поставити перед собою не бажання чи мрію, а ціль. І не здаватися, а йти до своєї перемоги.


Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького
Олександра Позігунова, студентка 1-ВБ курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій