Для студентів-агрономів, екологів та викладачів ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького було проведено гостьову лекцію.

Спікерка — науковиця Elizabeth (Leah) Diehl, яка працює у відділі екологічного садівництва Університету Флориди (США) (Environmental Horticulture Department, University of Florida). Перекладачем лекції була магістрантка ОП «Лабораторний аналіз» ННІ природничих та аграрних наук Юліана Соколенко.

Елізабет розповіла про напрямки агроекологічних досліджень, які проводяться в Університеті Флориди. Зокрема, про застосування методів екологічного садівництва. Також лекторка зупинилася на питанні садівничої терапії, яка поєднує діяльність фахівців агрономічного та медичного напрямків. Завдяки залученню людей до різних видів сільськогосподарської діяльності відбувається їхнє психологічне та фізіологічне відновлення. У США це один із дієвих методів у процесі відновлення різноманітних груп населення, які зазнають стресу, мають обмежені фізичні можливості або психологічні проблеми. До таких робіт залучають студентів, колишніх військовослужбовців та осіб з різними видами захворювань.

Лекція викликала жвавий інтерес. Студенти та викладачі цікавились в Елізабет ефективністю методів екологічного садівництва та садівничої терапії.

Елізабет висловила слова підтримки українцям у боротьбі з російською військовою агресією.

Захід відбувся в межах тижня науки, який проходив у Черкаському національному.

ННІ природничих та аграрних наук