bgb
 
 
 
 
 

Літературно-театралізована композиція «Шляхами пізнання Григорія Сковороди» відбулася 28 листопада в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Захід приурочений до 300-річчя з Дня народження письменника.  

Студенти третього курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій інсценізували байки мандрівного українського філософа й мислителя, а також розповіли його біографію в межах підсумку вивчення спецкурсу «Історія театру».

З вітальним словом виступив Володимир Поліщук, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури та компаративістики. Він розповів про роки перебування Григорія Сковороди на Черкащині.

«Творчі конкурси допомагають учасникам краще пізнати себе, виявити свої приховані таланти, спробувати себе в ролі акторів, навчитися проникати в духовний світ персонажів, яких вони грають. Я дуже вдячна своїм колегам за підтримку й допомогу, а особливо студентам, які відгукнулися на мою пропозицію й допомогли реалізували її», — зазначила Людмила Скорина, організатор, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури та компаративістики.

Студентці 1-А ННІ УФСК, Марині Роман найбільше запам’яталася гра акторів, а також колоритні костюми.

 «У мене лише позитивні враження, бо всі старалися, намагалися якомога краще донести до глядача емоції. Такі заходи, на мою думку, необхідні, тому що викладачі можуть побачити нас з іншого боку. А також це стимул, щоб набрати бали і краще вивчити біографію Сковороди», — сказав Руслан Билина, учасник, студент 3-В ННІ УФСК.

  

Автор: Дар’я Роженкова, студентка 2 Ж- 1 ННІ УФСК

Фотограф: Руслан Крижанівський, 2-Р ННІ УФСК