До ювілею Григорія Сковороди у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького стартував проєкт «Цитуємо Сковороду».

Представники університетської громади наводять слова філософа, які відгукуються їм особисто. І студентство — не виняток.

Студенти підготували пісню на слова Григорія Сковороди «Всякому городу нрав і права» та зняли кліп.

А голова студентської ради університету Євгенія Лядецька розповіла, які слова філософа їй подобаються найбільше:

 

«Світ ловив мене, та не спіймав» — особисто для мене це життєве кредо. Намагаюся покращуватися, брати уроки з кожного дня, аналізувати та змінюватись. За щастя я вважаю жити за совістю, а головне в житті — залишатися самою собою, бути вільною і незалежною. Я обрала шлях, який допоможе знайти себе та допомогти світу. Які б труднощі не зустрічались у моєму житті, впевнена, що зможу вирішити всі проблеми. Ми створюємо наше майбутнє тут і зараз, тому не варто зупинятись, щоб нас зловив світ і занурив у проблеми.

Про важливість використання молоддю творчої спадщини українського генія говорить проректорка з освітньо-виховної та іміджевої діяльності Галина Гаврилюк:

— Знімання смушевої шапки. Саме так я називаю те явище, яке нині відбувається в молодіжному середовищі. Сучасне прочитання, переспівування народних пісень, поезій Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Григорія Сковороди…

Хтось критикує, хтось поблажливо посміхається, а я радію. Нарешті молодь зняла смушеву шапку з Тараса Григоровича і співає у студентському хабі при свічках «Думи, мої думи».

Зараз в університеті проходить Сковородинівський тиждень (3 грудня — 300 років), запропонувала Фабрика музичного мистецтва "Voices" заспівати Сковороду.

Черкаський Художній Музей люб’язно погодився пустити до себе наших студійців для знімання кліпу. Бо там зараз «осіли» і стали частиною музейної експозиції роботи студентів кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ (керівник проєкту заслужений художник України В.А.Афонін).

Тепер і я наспівую «Всякому городу нрав і права…»

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького