У день університету традиційно відбувається хвилююча для першокурсників подія — загальноуніверситетський ритуал посвяти в студенти. Цього року  подію засвідчили члени Наглядової ради на чолі з її головою Віктором Ющенком, ректор університету Олександр Черевко, проректори, директори інститутів, декани факультетів, викладачі.

З напутнім словом виступив ректор ЧНУ Олександр Черевко:

— Наші студенти — креативні, сміливі, патріотичні. Вони підсилюють університет. Святкування 99-річчя університету збігається і з народними українськими святами: днем Покрови Божої Матері, Днем українського козацтва, Днем Української повстанської армії. Ми дякуємо нашим воїнам-патріотам, що зараз захищають кордони держави. Сьогоднішнім дійством ми підтверджуємо той внесок у загальну історичну справу, у розвиток університету й побудову української держави, який  здійснюють наші студенти. Ваші здобутки в навчанні, науці, спорті заслуговують бути серед досягнень кращих університетів України! Тепер ми разом із вами «шануємо традиції, творимо сьогодення і крокуємо в майбутнє»!

Привітав студентів ЧНУ і третій президент України Віктор Ющенко:

— Ви — найкраще покоління з усіх, які сьогодні є в Україні. Вступ до університету — це одна з доленосних подій у житті кожної молодої людини. Студентство, ви маєте повне право пишатися тим, що вступили до Черкаського національного, і тим, що народилися на святій Черкаській землі, яка дала українській нації дуже багато видатних діячів та ідеалів. Бажаю щасливих років навчання! Хай щастить вам, і з вами нехай щастить усій нашій нації!

Зі словами вітання до студентів звернувся й член Наглядової ради, директор СТОВ «Агрофірма "Маяк"», Герой України Микола Васильченко. Він наголосив, що аграрна галузь дуже потребує молодих фахівців найрізноманітніших професій. Повідомив також, що спрямує на розвиток університету кошти.

До всіх учасників свята звернулася й голова студентської ради Мар’яна Кусяка, яка запевнила, що попереду першокурсників чекає яскраве студентське життя.

Дійство розпочалося з феєричного виступу ансамблю барабанщиць ЧНУ «Badabum». Кожен навчально-науковий інститут та факультет презентував себе запальним танцем-флешмобом. Свою композицію продемонструвала й студрада університету. А на знак того, що «першачків» прийняли до студентського братства ЧНУ, представники студентського самоврядування вручили їм короваї з калиною.

Першокурсники засвідчили свою любов до рідного університету перформансом «Я люблю ЧНУ»: для цього на Університетській площі вишикувалися близько 350 студентів.

Після виступів і розваг уся університетська громада поласувала козацьким кулішем. Студенти також взяли участь у квесті й пофотографувалися.

Запрошуємо переглянути відео:

БІЛЬШЕ ФОТО

 Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото, відео: пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, студенти ННІ УФСК Аліна Піскова, Максим Філіпенко, Анжеліка Музиченко, Анна Дудченко, Кирил Годунок, Анна Житкова, Руслана Костенко